3e dag Bangkok
Door: Nico en Marleen
Blijf op de hoogte en volg Nico en Marleen
30 April 2007 | Thailand, Bangkok
Leuk dat jullie zoveel berichtjes op de site hebben gezet. Wat betreft Nico jr. die redt het wel hoor, maar ik denk dat hij toch ook een keer naar Thailand moet gaan want we hebben toch een lekkere sushi gegeten. Echt verrukkelijk!!!!
Gisteren na het internetten kreeg ik me toch een verschrikkelijke hoofdpijn. Het werd zo erg dat ik het liefste naar huis ging. Zelfs paracetamol hielp niet en wat lang niet gebeurd is. Ik ging ZONDER eten naar bed. Ik heb gelukkig heel goed geslapen en voel me weer kiplekker. De dag begon weer met regen, regen en nog eens regen en behoorlijk ook. Druppels zo groot als knikkers. In de ochtend bezoeken we eerst het Koninklijke Paleis. We maken een groepsfoto voor de prachtige gebouwen van het Koninklijk Paleis en het regent nog steeds. Met zijn allen schuilen onder een grote boom wil niet echt helpen, het regent echt keihard en we zijn allemaal doorweekt. Gelukkig stopt de regen binnen een half uurtje en kunnen we de mooie gebouwen bewonderen. Het Koninklijk Paleis van Bangkok is eigenlijk een stad binnen een stad. De bouw aan het complex begon in 1782, het jaar dat Bangkok de hoofdstad van Thailand werd. Hoewel de koning niet meer in het paleis woont en het alleen nog bij bijzondere staatsgelegenheden wordt gebruikt, blijft het Grote paleis het symbolische hart van Bangkok. De Wat Phra Keo is waarschijnlijk het mooiste gebouw op dit terrein. Hierin wordt het meest begeerde boeddhabeeld van heel Thailand bewaard, de smaragden boeddha. De naam van het 75 cm hoge en ruim 500 jaar oude beeldje verwijst alleszins alleen maar naar de kleur, want het beeld bestaat uit één stuk Jade. Bij het wisselen van de jaargetijden trekt de vorst het beeldje een andere mantel aan. Het tempelcomplex bestaat uit een aantal gebouwen die met elkaar wedijveren in schoonheid. Ze zijn overdadig versierd met gekleurde tegels, bladgoud en spiegelglazen inlegwerk.
Daarna maken we een boottocht over de "klongs" van de imposante Chao Praya rivier. Deze rivier loopt dwars door de stad. Onderweg stoppen we nog even om de Catfish te voeren. Wat een joekels zeg. We voeren ze brood en ze springen hoog boven het water. Ze zijn zo brutaal dat ze zelfs uit je hand eten. Langs het water wonen de mensen heel primitief in houten huisjes op palen. De mensen wassen zich in de rivier en je ziet overal kinderen in het water spelen die ons vrolijk toezwaaien als we langskomen. We leggen aan bij de Wat Arun (Tempel van de Dageraad). Deze tempel met zijn 79 meter hoge prang is rijkelijk versierd met stukjes Chinees porselein, glas en schelpen dat door de bevolking aan het klooster werd geschonken na een oproep van Rama III. De tempel glinstert dan ook prachtig in de zon. Vroeger herbergde deze tempel de smaragden boeddha die nu in de What Phra Keo staat.
Een stukje verder over de rivier stoppen we bij een restaurant om te lunchen. Inderdaad Hennie we denken nu even niet aan Sonja Bakker. Zo verschrikkelijk lekker en van alles voorzien. Van rijsttafel tot ijs aan toe. Je kunt het bijna niet navertellen hoe al het eten er uit ziet.
Na de lunch brengen we een bezoek aan China Town waar we 2 uur lang rondbanjeren door de smalle straatjes.
Van alles wordt er verhandeld. Natuurlijk is de indringende lucht van vlees, vis en gefrituurde etenswaren weer niet mis te verstaan. Halverwege bezoeken we een Chinese tempel en we eindigen bij de tempel Wat Traimit alwaar een geheel gouden Boeddha staat opgesteld. Deze 3 meter hoge massief gouden Boeddha weegt 5000 kg. Hiermee het grootste gouden boeddha beeld in de wereld. Het ding is in klei gegoten tijdens de Birmese inval en pas in 1955 herontdekt.
In 1955 viel de Boeddha van een kraan toen hij werd verplaatst naar de huidige tempel. Er brak een stuk stucwerk van de boeddha en toen pas kwam men erachter dat het een gouden boeddhabeeld was. Men had deze laag in het verleden aangebracht zodat het waardevolle beeld tijdens de oorlog niet door de Birmezen ingenomen zou worden.
We zijn met de bus weer teruggereden naar het hotel waar de groep van 5, Marije, Moniek, Ria, Marleen en Nico besluiten om nog een voetmassage te nemen. Tinie gaat ook mee dus we liggen nu met z'n zessen op een rijtje. Nico is benoemd tot "Nico Heyboer".
Vanavond hebben we een dinercruise met livemuziek door een verlicht Bangkok.
Jullie horen snel weer van ons.
Nog even wat cultuur over Bangkok:
Bangkok, de hoofdstad van Thailand, ligt aan de Prhaya rivier, die op ongeveer 40 km stroomopwaarts in de Golf van Siam uitmondt. Door zijn vele "klongs" of kanalen werd de stad vroeger het "Venetië" van het oosten genoemd.
Bangkok werd ongeveer 200 jaar geleden gebouwd nadat de Birmezen de voormalige hoofdstad Ayutthaya verstoord hadden. In het begin lag de hoofdstad in Thonburi aan de westkant van de rivieroever maar door strategische redenen heeft Rama I besloten de stad naar de andere kant van de oever te verplaatsen. Daar lag een klein vissersdorp "Ban Makok" of "Stad van de Olijven". Wanneer de stad officieel benoemd werd was dat onder de naam "Khrung Thep" of "Stad der Engelen". De volledige naam van de hoofdstad, Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit, vindt men terug in het "Guinness World Record Book". Met 167 letters een hele mond vol. Het is de langste stadsnaam in de wereld. De vertaling hiervan is: De stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad (in tegenstelling tot Ayutthaya) van de god Indra, de grote hoofdstad van de wereld die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat de hemelse woonplaats gelijkt waar de gereïncarneerde god regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd.
De naam was nogal vrij ingewikkeld voor de toenmalige buitenlandse handelaars. Ze blijven bij de naam "Ban Makok" dat ondertussen naar "Bangkok" veranderd is.
Deze miljoenenmetropool is een waar paradijs. Niet enkel om te winkelen maar ook het aanbod aan bezienswaardigheden maken een bezoek aan deze stad de moeite waard.
Bangkok is uit een mengelmoes van tradities, culturen en moderniteit samengesteld.
Groetjes
Nico en Marleen
30 April 2007 - 11:10
Ria:
Bedankt voor de fantastische reis beschrijving, je waant je meteen of je er bij bent. Volgens mij kan je best solliciteren bij een reisburo,toppie.
Ik heb gelezen dat je Sonja Bakker even vergeet maar kom niet terug als een 3 tonner. Maar proef van alles wat hahaha.
Het is hier nog steeds geweldig weer,
de regen wil hier maar niet komen.
Ik kijk uit naar het volgende reisverslag en hoe jullie ervan genieten.
Groetjes -
30 April 2007 - 17:11
Ben & Hennie:
Bedankt voor het verslag, hier is het nog steeds mooi weer. Heldere hemel maar een koude wind. Maar bij ons in de tuin is het heerlijk. Ik denk dat de tropen opschuift. In het zuiden van Europa is het weer slecht. Dus eerdaags in Almere palmbomen aan het strand.
Groetjes en we kijken uit naar het volgende verslag. Genieten maar!!!!!! -
30 April 2007 - 17:53
Joke:
Weer fantastische verhalen, dat je nog tijd heb om ze op te schrijven (wel doorgaan!) zo veel beleef je. Lekker genieten nu het nog kan. Ik hoop dat je lekker gedanst hebt vanavond (het is nu bij ons bijna 20.00 uur) Tot je volgende verhaal. Ik zal aan jullie denken morgen als ik weer moet werken! -
30 April 2007 - 19:05
Laura:
Dag meneer Nico Heyboer & mevrouw Mama
Klinkt leuk allemaal! (Ja ik reageer alweer, ik wil wel graag een dak boven mijn hoofd als ik terug kom in Nederland! HIHI) goed dat jullie naar me geluisterd hebben, neem maar veel van die lekkere voetmassages.. kunnen jullie vast wat van leren! HAHA
Ik heb ook een goed weekend gehad. Zaterdag met zijn allen bij elkaar gewoon gezellig wezen zijn en zondag zijn we naar Orlando geweest omdat iedereen wilde winkelen in een bepaalde winkel. Het was maar 2,5u heen en 2,5u terug! Maakt niet uit, was erg gezellig!
Geniet ervan!
Hou van jullie
Dikke kus Laura -
01 Mei 2007 - 06:40
Hilco En Gretha:
vinden jullie thailand ook mooier als mexico?