3e dag Merida - Palenque - Reisverslag uit Palenque, Mexico van Nico en Marleen Wognum - WaarBenJij.nu 3e dag Merida - Palenque - Reisverslag uit Palenque, Mexico van Nico en Marleen Wognum - WaarBenJij.nu

3e dag Merida - Palenque

Door: Nico en Marleen

Blijf op de hoogte en volg Nico en Marleen

04 December 2006 | Mexico, Palenque

Hallo allemaal,

Wederom vandaag een wake-up call om half zeven. We hebben gelukkig goed geslapen dus we kunnen er weer tegen aan. We hebben een lange dag voor de boeg. Het vertrek is om acht uur en na een uurtje rijden komen we aan in Uxmal. Uxmal ligt 80 km ten zuiden van Merida en is het mooiste en belangrijkste cultcentrum van de Maya`s. In de taal van de Maya`s betekent Uxmal "De Driemaal Gebouwde", een onmiskenbare verwijzing naar de onder de oude volkeren van Midden-Amerika verbreide gewoonte om over godsdienstige gebouwen heen te bouwen. De Unerco verklaarde Uxmal in 1996 tot wereldcultuurerfgoed. De benamingen voor de verschillende gebouwen zijn, zoals vaak bij archeologische vindplaatsen, fantasienamen van de Spaanse veroveraars en vroege onderzoekers.
We worden rondgeleid door Juan Carlos en hij weet ons ontzettend veel te vertellen over Uxmal. Het is heel indrukwekkend en we vinden het een stuk mooier dan Chichen Itza. Nadat we de Grote Piramide hebben beklommen vertrekken we om kwart over elf richting Champoton. We lunchen in een klein restaurantje gelegen aan de Golf van Mexico "El Chichorro" genaamd. Garnalen en gefileerde vis in knoflook met rijst en groeten. Verrukkelijk!!!! Even voorbij Champoton stoppen we nog even om pelikanen te fotograferen. Na een goed uurtje rijden hebben we een stop om de benen te strekken in Punte 18 de Mazo en we duiken met z`n allen een wegrestaurantje in "El Mc Coy" genaamd. Zo langzamerhand hebben we daar de hele voorraad bananen opgekocht. Een komisch gezicht, de een stak de ander aan. Rond acht uur komen we in Palenque aan en we logeren in Hotel Maya Tulipanes, een schitterend hotel. Tot nu toe zijn de hotels voortreffelijk waar we logeren. Na een heerlijk diner lopen we met een groepje nog een stukje gaan lopen. Onderweg komen we een aantal Bibi`s tegen. Leon koopt bij de supermarkt een stuk vlees om de hondjes te verwennen maar op de terugweg is er geen hond meer te bekennen. Morgenochtend vroeg vertrekken we naar de Maya-stad Palenque, ongeveer tien minuutjes hier vandaan. We zijn benieuwd of die Maya-stad nog mooier is dan de vorige twee die we gezien hebben.

Tot morgen
Groetjes
Nico en Marleen

• 04 December 2006 - 08:16

Joke:

Hallo luitjes, heerlijk die verhalen. Het lijkt wel of ik zo ook die reis doe! Net wat al eerder is gezegd, jullie kunnen zo reisleiders worden! Voorwat betreft Sonjos Bakros... beweging genoeg! Ben benieuwd naar de foto's.
    Nog veel plezier.

• 04 December 2006 - 10:29

Ingrid:

Zo te lezen hebben jullie het naar jullie zin. Zijn het ook leuke mensen in de groep. Ik zit er naar uit te kijken als je foto's hebt. Geniet er lekker van. groetjes vanuit regenachtig Almere

• 04 December 2006 - 18:43

Ben & Hennie:

Nou, zoals gezegd wij hoeven niet meer op vakantie, het verslag spreekt boekdelen, met de foto's erbij is het helemaal af.
    Hier is alles goed, gisteren sinterklaas gevierd met de kinderen, jammer genoeg niet meegenomen naar Spanje. Het aankomende jaar maar weer de beest uithangen, kijken of het volgend jaar lukt.
    Ben & Hennie