5e dag China - Beijing - Reisverslag uit Beijing, China van Nico en Marleen Wognum - WaarBenJij.nu 5e dag China - Beijing - Reisverslag uit Beijing, China van Nico en Marleen Wognum - WaarBenJij.nu

5e dag China - Beijing

Door: Nico en Marleen

Blijf op de hoogte en volg Nico en Marleen

06 September 2010 | China, Beijing

Hallo allemaal,

Grrr, het is een beetje laat geworden vannacht. Net nadat ik het verhaaltje van gisteren op de site geplaatst heb, bellen Laura en Jeroen via skype. Het is dan al dik over enen. Ze hebben de webcam aanstaan dus we kunnen ze achter de computer zien zitten. Laura neemt Bibi op schoot en die kijkt wat vreemd als ze onze stemmen hoort. De techniek staat voor niets!! Duizenden kilometers uit elkaar en dan tegen je laptoppie aanpraten tegen je kinderen en je hondje.

Om zes uur gaat de wekker. Vandaag bezoeken we een van de hoogtepunten van de reis, de wereldberoemde Grote Muur, die met ruim 6000 kilometer terecht een van de wereldwonderen is. We rijden zo'n 70 km naar het noordoosten naar het plaatsje Juyongguan, waar tijdens de Olympische Spelen de tijdrit van het wielrennen werd gehouden. We krijgen twee uur de tijd om een rondje te lopen wat normaal gesproken qua afstand in 20 minuten te lopen is. De trappen zijn behoorlijk stijl en de ongelijke treden verhogen de moeilijkheidsfactor. De onregelmatigheid nekt sommige mensen, je maakt soms een stap van 20 cm en soms een stap van zeker een halve meter. Het is behoorlijk warm en het begint al nevelig te worden. We verliezen aardig wat vocht, er is niet tegen aan te drinken. We genieten van de wandeling en het prachtige uitzicht. De laatste trap is erg stijl en diep. Ik denk toch wel een 200 tot 250 treden. Na twee uur zijn wij de laatsten die beneden komen.
Na de lunch vertrekken we naar de Ming-graven. Net voor dat we de snelweg oprijden staan we vast in een file. Het blijkt dat trucks een bepaalde tijd van de dag niet op de snelweg mogen rijden. De trucks blokkeren de oprit en we kunnen niet meer voor- of achteruit. Nico besluit de verloren tijd te gaan slapen. Je moet toch wat!! Na drie kwartier kunnen we weer verder. Aangekomen bij de Ming-graven, waar dertien van de zestien Ming-keizers begraven liggen, moeten we alweer trappen lopen. De meesten van ons beginnen de spiertjes al te voelen. In de offerzaal van de Voorname Gunst staat het beeld van keizer Zhu Di (Yongle)en er is een mooi overzicht te zien van de kleding, sieraden en gebruiksvoorwerpen uit die tijd. Op de terugweg naar Beijing staan we gigantisch in de file. Een aantal mensen van de groep gaan naar het Peking Eendrestaurant. Nico en ik gaan weer naar Oriental Plaza. 's-Avonds komt de groep aangeschoten terug. Wij staan toevallig met ze in de lift en het is lachen, gieren, brullen. Onder het genot van een lekker bakkie thee masseer ik de kuiten van Nico, Hilco en Gretha. Jullie willen het niet geloven, wat een kanonskogels. Ik hoop voor ze dat ze morgen niet al te veel last hebben van spierpijn. Ik heb mijn best gedaan!!
Morgenavond vertrekken we met de nachttrein vanuit Beijing naar Luoyang. Morgen dus geen verhaaltje, dat komt (hopelijk) later.

Welterusten,
Nico en Marleen

• 06 September 2010 - 18:23

Karin:

is weer wat anders dan een rondje bosbaan....goed voor de conditie al die trappen...veel plezier verder en goede reis met de trein...hier gaat alles goed..

• 07 September 2010 - 06:44

Joke:

Ik hoop dat het daar beter weer is dan hier! Het komt met bakken uit de lucht.
    Zijn de spieren in de kuiten tot rust gekomen tijdens de trein reis?

• 07 September 2010 - 07:02

Ben & Hennie:

No Hao,
    Blijf maar daar, hier is het weer prut.
    Geniet,
    Hennie

• 08 September 2010 - 09:08

Marja:

Al die trappen, moet ik nu even niet aan denken.
    Jullie kunnen in de trein even bijkomen.Ben benieuwd naar je volgende reisverslag.
    Marja