De laatste dag - Reisverslag uit Bali, Indonesië van Nico en Marleen Wognum - WaarBenJij.nu De laatste dag - Reisverslag uit Bali, Indonesië van Nico en Marleen Wognum - WaarBenJij.nu

De laatste dag

Door: Nico en Marleen

Blijf op de hoogte en volg Nico en Marleen

23 December 2009 | Indonesië, Bali

Hallo allemaal,

Onze laatste dag op Bali. Na het ontbijt ga ik samen met Nico en Gretha met de shuttlebus naar Bali Collection. We willen nog even een paar winkeltjes bekijken en we moeten nog wat geld uit de muur halen om de laatste dag door te komen. Hilco blijft in het hotel. Toos is gelukkig weer opgeknapt en gaat met Wil naar het strand. Het is heerlijk rustig bij de Bali Collection, meestal komt het ’s-avonds pas tot leven. We zien een leuk restaurantje waar we zelfs even in de keuken mogen kijken. Het ziet er perfect uit en we besluiten om daar vanavond te gaan eten. Na 2 uurtjes gaan we terug en ga ik met Hilco en Gretha richting het strand. Hilco en ik willen heel graag op een groot, breed luchtbed achter een speedboot. We hebben dat een paar dagen terug gezien en het is echt heel gaaf om te zien. Eerst denken we dat het alleen voor jonkies is en niet voor de oudjes zoals wij maar de begeleider op het strand weet ons te overtuigen dat het niet zo is. We lijken wel 2 kleine kinderen als we onze zwemvest aantrekken. We gaan op onze rug liggen met ons hoofd richting de speedboot. We moeten ons stevig vasthouden aan een band maar zelf zitten we niet vast. Wanneer de speedboot een behoorlijke snelheid heeft vliegen we de lucht in. Woh, geweldig, we gieren het uit. Wat een belevenis. We vliegen zo’n 3 keer de lucht in en de speedboot heeft een behoorlijke snelheid. Ik kan niet goed schatten maar volgens de mensen langs het strand heeft de speedboot zeker een snelheid van zo’n 150 km per uur. Terug op het strand vraagt Gretha of ik nog steeds wil parasailen. Dat wil ik eigenlijk wel, maar wil liever even wachten op Nico zodat hij foto’s kan maken. Als je het wil moet je het nu doen want anders komt er niets meer van zegt Gretha tegen me. Ik twijfel nog even maar uiteindelijk ga ik er voor!! Ik krijg weer een zwemvest om en een rode handschoen om mijn linkerhand en een blauwe handschoen om mijn rechterhand. Daarna word ik gezekerd en dan is het zover. Ik moet een stukje rennen en vlieg gelijk de lucht in. Kicken!! Wat een belevenis, “I BELIEVE I CAN FLY”. Ik zie zelfs het vliegveld vanuit de lucht. Wat een uitzicht zo en wat is de zee mooi gekleurd. Wanneer ik de blauwe vlag zie wapperen op het strand moet ik met 2 handen tegelijk het touw aan de rechterkant naar beneden trekken. Ik ga langzaam naar beneden en land op het strand. Wat ben ik blij dat ik het gedaan heb. Hier geniet ik van, fantastisch. Het 1e uur raak ik maar niet uitgesproken hierover. We zwemmen nog even in het zwembad aan het strand maar het water is warm en zout dus we vertrekken snel naar het zwembad bij ons hotel. Daar is het water gelukkig wat kouder. Wil is altijd bezig met trucjes en geintjes etc. Een paar dagen geleden heeft hij 3 zinnetjes opgezegd die gewoon niet te onthouden zijn. Het klinkt gek maar het is echt zo. Hilco loopt zelfs met een briefje op zak om het uit zijn hoofd te leren.

Hoor wie klopt daar vroeg zij
Wie zijt gij vroeg ik
Toen sprak zij dat ben ik

Uiteindelijk lukt het hem om het uit zijn hoofd op te zeggen maar wij hebben de hoop al opgegeven. Het zal wel aan het dialect liggen. ’s-Avonds eten we in Restaurant Prada. Het is er gezellig en het eten smaakt heerlijk. Dit is het restaurant waar we het lekkerst hebben gegeten op Bali. Terug in het hotel pakken we de koffers in en in bed schrijf ik mijn verhaaltje.
De eerste week tijdens de rondreis is niet zo soepeltjes verlopen met onze reisleidster Inge, alias Madonna. De laatste week heeft echt veel goed gemaakt en we hebben het ontzettend naar ons zin gehad met heel veel lol onderling. Af en toe Babylonische spraakverwarringen, dat krijg je als je Groningers, Flevolanders en Brabanders bij elkaar zet. We vertrekken morgenmiddag richting Hong Kong, waar we 4 uurtjes moeten wachten. Kerstavond vliegen we naar Nederland en als we geen vertraging hebben zullen we 1e kerstdag heel vroeg in de morgen landen op Schiphol.

Langs deze weg willen we jullie allemaal hele fijne kerstdagen wensen, geniet ervan en wees lief voor elkaar.

Tot gauw.

Groetjes

• 23 December 2009 - 16:37

Karin:

goede reis terug.........

• 24 December 2009 - 04:16

Marleen:

Wij zitten nu in de lobby te wachten op onze bus die ons naar het vliegveld brengt. We zien jullie snel weer.

Groetjes

• 24 December 2009 - 07:43

Joke:

Fijn dat de vakantie een goed eind heeft gekregen!

Goede reis en alvast een fijne feestdagen!

Dikke kus

• 24 December 2009 - 13:29

Marja:

Jullie zijn natuurlijk al lang onderweg realiseer ik mij nu.ik ben altijd een beetje laat met lezen van de berichtjes.
    Tot gauw