10e dag Chiang Mai
Door: Nico en Marleen
Blijf op de hoogte en volg Nico en Marleen
07 Mei 2007 | Thailand, Chiang Mai
Daar zijn we weer. Het is vandaag maandag. De koning van Thailand is op een maandag geboren en volgens de Thaise cultuur hoort bij maandag de kleur geel. Om de koning te eren dragen heel veel Thai op maandag een geel poloshirt of blouse. Best grappig om te zien. Voor de verandering bezoeken we vandaag weer een tempel, de Doi Suthep tempel. Deze tempel staat boven op een berg. De tocht met de bus is al een hele belevenis, wat een steile weg en wat een bochten. De Alpe d'Huez is er niets bij. De legende over de stichting van de tempel is intrigerend: er wordt beweerd dat een koning een heilige relikwie op de rug van een witte olifant bond. Deze olifant trompetterde driemaal en liep vervolgens naar Doi Suthep. Het heilige dier beklom de heuvel, draaide drie keer om zijn as, knielde en stierf. Op deze plek werd door de koning de tempel gebouwd. Het tempelcomplex huisvest chedi’s uit de 14e eeuw, een klooster uit de 16e eeuw en vele Boeddhabeelden. Een aantal mensen van de groep neemt de kabelbaan en een aantal wagen zich aan de trap. De trap heeft 306 treden, geflankeerd door een stel enorme Naga's (slangen met drakenkoppen). Het uitzicht over Chiang Mai is prachtig. We lopen de tempel binnen nadat we onze schoenen buiten hebben uitgedaan. Wij zijn niet gelovig opgevoed maar het is wel heel indrukwekkend. Volgens de leer is het boeddhisme geen geloof maar een leefwijze. Rondom de tempels staan prachtige bonsaiboompjes en heel veel kleurige bloemen. 's-Middags zijn we vrij. We relaxen wat en bereiden ons voor op de Thaise massage. De chauffeur en de busboy gaan alvast met de bus naar Bangkok zodat we voor 1,5 dag kleding en toiletartikelen in de handbagage moeten doen die we morgen met de nachttrein meenemen. Ze krijgen van de groep allebei een enveloppe met een fooi. We zwaaien ze uit en gaan met Paul nog even een uurtje naar een vlakbij gelegen winkelcentrum. Om half 5 vertrekken we naar de massagesalon. We krijgen een pyjama aan en het lijkt net alsof we in Bangkok Hilton zitten. Lachen natuurlijk. Onze voeten worden gewassen en 2 uur lang laten we alles maar over ons heenkomen. De dames en heren zijn overigens gescheiden. Na een aantal minuten hoor je de eerste snurkjes al. Na 2 uur is iedereen totaal ontspannen na al het kneed-en trekwerk.
Met een gedeelte van de groep gaan we voor de 3e keer naar de avondmarkt. Er moet toch ook nog gegeten worden en voor de verandering eten we bij een Duits restaurant. Heerlijk. We lopen over de markt en blijven diverse keren staan bij Thaise mensen die aan het tekenen zijn. Zo mooi om te zien. Na twee avonden een heerlijk Häagen-Dazs ijsje genomen te hebben besluit ik nu bij McDonald een McFlurry te nemen. Om half 11 gaan we met de pick-up terug en duiken lekker in het mandje. De vermoeidheid begint een beetje toe te slaan.
Welterusten
Groetjes
Nico en Marleen
08 Mei 2007 - 11:26
Ingrid V.R:
Nou jullie genieten er wel van hoor. En ik natuurlijk ook van jullie verhalen. Ik had van meer dan een week te lezen. Wat zien jullie veel, fijn hoor. Wat zal het vreemd zijn als je thuis bent en je kan je niet meer laten masseren elke dag, of kijkt Nico af, dat hij het elke dag gaat doen. hihi. Het lijkt mij ook wel lekker hoor. Ik ben benieuwd naar de foto's, of ben je alles kwijt, dat zou wel jammer zijn. Geniet er nog maar lekker van en wij zitten hier ook in de regen. Alleen vorge week tijdens de Mei- vakantie prachtig weer gehad in Drenthe. Nou ik zie weer uit naar het volgende verhaal. Groetjes Ingrid. -
08 Mei 2007 - 12:23
Bendevanvier:
Wij zijn ook weer thuis en hadden direkt weer leesvoer, zo te lezen hebben jullie het naar je zin.
Behalve dat olifantentafareel, we zagen het al helemaal voor ons, zonde van de camera dat wel.
Ik heb gisteren gezellig met Laura ge-msnt.
Groetjes -
08 Mei 2007 - 13:12
Hilco En Greha:
hoop dat jullie net zoveel lol in de nachttrein beleven als wat wij gehad hebben.nog heel veel plezier en tothet volgende berichtje
groetjes hilco en gretha -
09 Mei 2007 - 10:07
Laura:
Heb jullie berichtje nog niet gelezen.. ben druk! Haha heb op de boot van Tyrel gewerkt, vandaag weer.. Hard werk, wel leuk! Hou van jullie, xxx