15e dag Playa del Carmen - Schiphol - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Nico en Marleen Wognum - WaarBenJij.nu 15e dag Playa del Carmen - Schiphol - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Nico en Marleen Wognum - WaarBenJij.nu

15e dag Playa del Carmen - Schiphol

Door: Nico en Marleen

Blijf op de hoogte en volg Nico en Marleen

16 December 2006 | Nederland, Amsterdam

Hallo luitjes,

Om zeven uur wake-up call door Nico jr. Nee hoor, grapje!!! We hebben even gezellig gebabbeld. Hij vertelt ook dat er een witte kerst is voorspeld. Gezellig!!!
We zijn met z'n zessen uitgenodigd door een aardig vrouwtje dat ons gisteren heeft benaderd. Ze vertelt ons dat het hotel waar we logeren een ander hotel aan het bouwen is maar dan nog veel luxer. We worden uitgenodigd daar een rondleiding te krijgen en tevens een ontbijt. Hilco, Gretha, Leon en Yohanna gaan ook mee. We worden om negen uur met een busje opgehaald. Het resort is vijf tot tien minuten rijden maar we zien nog steeds niets. Waar brengen ze ons in godsnaam naar toe? Notabene op de dag van vertrek. Achterin hoor ik kreten dat we worden ontvoerd. Lekker gedacht hoor. Na een kwartier komen we bij de ingang van het resort. Het is nog niet af maar je kunt zien dat het verschrikkelijk mooi wordt. Vierhonderd meter verder komen we bij een complex, zo schitterend. Als we willen uitstappen, komen er wel 10 mannen aanlopen die ons ontvangen. We lijken wel de koninklijke familie. Ja hoor, daar komt het, we krijgen gelijk een formulier in het Spaans onder onze neus (tenminste onder Leon's neus) wat getekend moet worden. Na het ontbijt worden we verplicht om de rondleiding bij te wonen wat negentig minuten duurt. Inclusief ontbijt zou dat veel te lang duren want om twaalf uur moeten we uitgecheckt zijn. Sowieso willen we niets tekenen. We geven aan dat we geen ontbijt willen en zo snel mogelijk terug willen. De verkoper (zo noem ik hem maar even) staat erop om ons in ieder geval dan een mini-rondleiding te geven. Inmiddels hebben we door dat het gewoon "Time Sharing" is. We besluiten toch even rond te kijken, want we zijn wel erg nieuwsgierig hoe het er uit ziet en het regent, dus we kunnen de laatste ochtend toch niet naar het strand. Het is inderdaad schitterend. Villa's met uitzicht over de Caribbische Zee, je stapt naar buiten en je staat op het strand. Maar afijn, niet voor ons weggelegd en bovendien bij de eerste de beste orkaan ben je je villa kwijt die je met 51 andere mensen moet delen. Keurig netjes op tijd worden we weer teruggebracht. In het hotel kunnen we niet meer ontbijten dus we zoeken een andere gelegenheid. Dat hadden we de andere dagen ook moeten doen. Het smaakt heerlijk. We gaan nog even het stadje in en maken onze laatste peso's op. Om drie uur worden we opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Aan alle leuke dingen komt een eind. In het begin van de vlucht hebben we veel turbulentie en ik knijp Nico zowat fijn. Verder verloopt de vlucht voorspoedig en eigenlijk is het zo voorbij. Op Schiphol staat Nico jr. bij de gate te wachten. Hartstikke leuk.
Bij thuiskomst zien we dat alles is versierd in kerstsfeer. Nico en Mady hebben de kerstboom al opgetuigd, de lichtjes langs de ramen opgehangen en verder alle kerstspulletjes opgehangen en neergezet. Heel lief van ze. Het is leuk thuiskomen zo.

De vakantie is nu echt voorbij. Het is een fantastische reis geweest, leuke mensen ontmoet, veel gezien en geleerd. Echt een ervaring rijker. Martijn, langs deze weg heel erg bedankt voor de goede begeleiding en de spontane manier waarop je met de groep omging. Enne.... onthoudt goed: "Hou je glaasie recht".
¡Que le vaya bien!

Groetjes
Nico en Marleen

• 17 December 2006 - 00:30

Ria:

Welkom thuis! Nog bedankt voor de prachtige reisverhalen ik heb er van genoten. Als jullie zijn uitgeslapen kom ik gauw luisteren naar alle verdere belevenissen.

Groetjes

• 17 December 2006 - 14:58

Ingrid:

Welkom weer terug in het koude kikkerlandje en kom eerst maar weer bij van die mooie reis. Wat hebben jullie weer veel gezien, mooi hoor. Ben benieuwd naar verdere verhalen en de foto's. Tot gauw. Ingrid v. R.

• 17 December 2006 - 19:49

Ben & Hennie:

Welkom thuis, op naar de volgende vakantie