Shame, shame, shame - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Nico en Marleen Wognum - WaarBenJij.nu Shame, shame, shame - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Nico en Marleen Wognum - WaarBenJij.nu

Shame, shame, shame

Door: Nico en Marleen

Blijf op de hoogte en volg Nico en Marleen

09 Maart 2006 | Nederland, Amsterdam

Hallo allemaal,

Ik schaam me diep. Ik zeg steeds dat ik een verhaaltje om de site zet en ik doe het gewoon niet. Ik heb zoveel te vertellen dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen.
Vorige week dinsdag (jeetje onze vakantie loopt al op zijn eindje) zijn we naar Port de Plaissance gelopen. Dat is de jachthaven aan de kant van het huis van Loek en Nannie. Mooie jachten gezien. We liepen in de bloedhete zon en niemand had zich ingesmeerd. Beetje dom van ons. ’s-Middags hebben we eerst een auto gehuurd en daarna zijn we naar Mullet Bay gegaan. Woensdag zijn we naar Philipsburg geweest. We hebben de Front en de Backstreet doorgewandeld en vooral de Backstreet is erg leuk. Daar vind je de locals en de mensen zijn echt enthousiast als je zegt dat je uit Holland komt. De hele dag zei ik tegen de anderen dat het heel speciaal was dat ik 29 uur jarig was op mijn 50e verjaardag. Tenslotte was het in Nederland 5 uur eerder middernacht dan op Sint Maarten. Om 7 uur hebben we geproost met een glas champagne. Daarna zijn we naar de Mount Gay Party in de Soggy Dollar Bar gegaan. Mount Gay is een rum uit Barbados. We hebben ontzettend gelachen en de details zal ik nog wel vertellen!!!!!!
Ja en toen ik de volgende dag wakker werd was ik natuurlijk nog de hele dag jarig. We zijn opnieuw naar Philipsburg gegaan want we hadden nog niet alles gezien en daarna hebben we Laura van de universiteit gehaald. Ik mocht me die dag nergens mee bemoeien. Voor 1 keertje moest ik alles overlaten aan Nico. Tegen 7 uur gingen we naar de supermarkt want er moesten nog boodschappen gehaald worden. Ik snapte er geen fluit van want ze deden erg geheimzinnig. Bij de supermarkt moest ik mee naar binnen en ik maar roepen welke boodschappen er nodig waren maar iedereen liep verschillende kanten op. Rare mensen. Opeens moest Laura plassen dus ik moest mee naar de Burger King. Toen we terugkwamen stond iedereen weer bij de auto met een gezicht alsof er oorlog uitbrak. Het stoom kwam uit hun oren. Wat bleek nou, ze hadden een Limo voor me gehuurd die me het eiland zou rondrijden en me zou afzetten bij Pineapple Pete. De verhuurder kwam niet opdagen en nadat hij gebeld was kregen we te horen dat hij het vergeten was en hij vroeg doodleuk of het niet een andere dag kon. Jammer, jammer, ik had het wel heel gaaf gevonden maar het is niet anders. Dan maar wat vroeger naar Pineapple Pete. We hebben heerlijk gegeten en het was erg gezellig. Ik zat zo vol dat ik een cappuccino bestelde na het eten. Normaal is er wel plaats voor een toetje maar nu niet. Opeens kwamen alle obers zingend binnen met een toetje en sterretjes en allemaal zongen ze in het Nederlands Lang zal ze leven. Het zijn allemaal Canadese jongens en speciaal voor mij hebben ze geoefend om in het Nederlands een verjaardagsliedje te zingen. Echt heel lief.
Vrijdag zijn we met de Golden Eagle rondom het eiland gevaren. Het was heel spectaculair want die dag begon de Heineken Regatta. Dat is een zeilrace van 3 dagen. Zoveel zeilboten hebben we gezien. Schitterend. Heel jammer was dat Nico sr. vanaf het begin tot het eind van de dag doodziek is geweest. Onderweg wilde de bemanning hem afzetten bij Grand Case en hem met een taxi naar huis sturen maar hij wilde per se blijven. Gek he, iemand die in diensttijd bij de Marine heeft gezeten. Hij bleef kotsen over de railing en zelfs pilletjes hielpen niet meer. De tour op het eiland was heel leuk. Bij Creole Rock heb ik met Nico jr. gesnorkeld en we hebben zulke mooie vissen gezien. Gaaf hoor. Daarna zijn we gestopt bij Tintamara. Op het eiland vind je vulkanisch zand en we hebben ons helemaal ingesmeerd. Er was ook een hele groep Amerikanen op de Golden Eagle en we hebben zo gelachen met ze. Het waren oudere mensen, zeker een man of 16, maar ze waren zo gezellig en gewoon helemaal gek.
Over zaterdag, zondag en maandag had ik al geschreven.
Dinsdag was de dag van de onthulling. Ik heb er al een klein stukje over geschreven. Enne….
Yes, yes, yes, het is LAPLAND. Supergaaf. We lagen op het strand te wachten op de KLM. Omdat ik niet op mijn email kon kijken heb ik Joke een sms-je gestuurd. Ik dacht dat ik helemaal gek werd. De mensen zullen wel gedacht hebben wat een gek wijf. Kon me niks schelen. Ik kom woensdag terug uit Sint Maarten en vertrek vrijdagochtend naar Lapland. Wat gaan we allemaal doen. Op vrijdagavond na het diner gaan we een wandeling maken op sneeuwschoenen. De zaterdagochtend maken we een sneeuwscootersafari. ’s-Middags wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene groep mag zijn rendier-rijbewijs proberen te halen en de andere groep gaat een husky-slede-rit maken. Daarna wordt er gerouleerd.
Ik schreef net al een mailtje naar Joke, life is really beatiful. Life is too short so enjoy your life. Don’t stress every day, leave your worries behind. Ze schreef gelijk een email terug. Het onderwerp LAPLAND is niet van de lucht op het werk. Ze vond het jammer dat ik er niet bij ben want er wordt veel over gesproken. We hebben 2-persoonskamers maar niemand weet wie er bij wie slaapt. In mijn sms-je maakte ik een geintje dat ik wel met Harry op een kamer ging. Harry het was maar een GEINTJE hoor. Hoe moet ik dat nou verantwoorden!!!! Gisteren zijn we naar Anguilla geweest. Het eiland van de dolfijnen. Eerst zijn we naar Shoal Bay gegaan, daar hebben we gesnorkeld en op het strand gelegen. Shoal Bay is 3 keer gekozen tot het mooiste stand van de wereld. Het zand is daar zo mooi wit en het water zo helder. Ook hebben we een wandeling langs het strand gemaakt en helaas was er dit keer geen Wedding On The Beach. Daarna hebben we gebarbequed. ’s-Middags zijn we naar Meads Bay gereden en was het tijd voor de dolfijnen. Laura, Mady en ik hebben met de dolfijnen gezwommen en het was helemaal te gek. We hebben genoten. Het was een heerlijke dag, een dag om heel lang op terug te kijken.
Zo nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte van onze belevenissen. Ik verwacht natuurlijk wel een heleboel reacties op de site hoor.

Woggiefamily

• 09 Maart 2006 - 16:04

Nico Wognum:

Lieve familie,
    Wat een belevenissen daar allemaal. Jullie komen niet meer bij van alle indrukken die er zijn. Wat een geweldige reis is het en dan nog is een reisje naar Lapland. Het is toch niet te geloven! Vrijdag al weer weg en wat een programma. Lijkt me helemaal het einde en dan nog Harry op de kamer (geintje) maar ik stel me wel beschikbaar hoor. Blijft in de familie dus kan geen kwaad , zeggen ze altijd.
    Nou allemaal weer de groeten en een hele voorspoedige terugreis.
    Dikke kussen, Nico

• 09 Maart 2006 - 17:49

Erwin:

Geweldig, niet alleen wat jullie mee hebben gemaakt maar ook de enthousiaste manier van schrijven, Ga zo door. Dat van Lapland had je al geraden maar het blijft gaaf als het ook zo is. Maar dat is voor later, eerst nog maar even genieten van deze dagen.

Nico, de zee doet klots, klots niet kots, kots.
    Je wordt ouder pappa geef het maar toe ....

Allemaal nog heel veel plezier de komende dagen en tot binnenkort.

• 09 Maart 2006 - 17:50

Dorith:

Soww wat gaaf allemaal!! Nou Marleen, ik denk dat u wel een leuke verjaardag gehad heeft zeg!! En dat zwemmen met die dolfijnen, GAAF!!! Alvast veel plezier he in Lapland!! Zal wel ietsie kouwer zijn denk dan op St.Maarten :) Groetjuzzzz

• 09 Maart 2006 - 21:12

Mike:

ik lees net op de site van laura over jullie ongelukje. gelukkig hebben jullie zelf niks ernstigs. ik zie jullie snel weer.

kus ,mike

• 09 Maart 2006 - 22:31

Ingrid:

Marleen wat gaaf, naar Lapland. Wij zijn er ook geweest, dan wel in de zomer maar dan is het ook erg mooi. Neem hele warme kleren mee, dat heb je wel nodig. Wat een verschil zeg, zo van het warme St. Maarten en zo in het hele koude Lapland, GAAF. Geniet er erg van, want het gaat zo snel en maak veel foto's. Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Wij waren er gek van. Nog veel plezier op St. Maarten en een knuffel aan Laura.

• 10 Maart 2006 - 00:43

Ria:

IK kan me voorstellen dat jullie tijd te kort komen en dan nog die leuke verhalen schrijven ook.Het is ontzettend leuk om deze reisverhalen te lezen en nog dubbel mailen ook, kan ik het 2x lezen.Ik schrok wel ff van het bericht dat jullie een ongeluk hebben gehad.Gelukkig bestaan er nog engelen, zodat het wonder boven wonder goed is afgelopen.Doe de resterende dagen voorzichtig en geniet ervan.Nog bedankt voor het leesvoer.

• 10 Maart 2006 - 11:51

Joke:

Wat lees ik op Laura d'r site??!! ongelukje?? Pas toch op jullie zijn geen twintig meer! Beterschap!

• 10 Maart 2006 - 12:30

Ben & Hennie:

weer belevenissen om jaloers op te worden. Wat goed dat je volgende week vrijdag naar Lapland gaat, daar ben ik nog jaloerser om, waar ga je naar toe? Het is er prachtig.
    Ik hoop dat je dan een beetje mobiel bent na dat ongelukje.
    We spreken elkaar nog.

Nog veel plezier.
    groetjes
    Ben en Hennie

• 10 Maart 2006 - 19:06

Francien:

Zelf schrijf je niets van het ongelukje, dus even kijken bij Laura jeetje dat jullie nauw net dat mee moeten maken ik hoop dat jullie, jullie inmiddels allemaal wat beter voelen en een beetje zijn bekomen van de schrik, geniet er nog maar van.
    Groetjes van ons allen