13e dag Yangtze Rivier - Reisverslag uit Chongqing, China van Nico en Marleen Wognum - WaarBenJij.nu 13e dag Yangtze Rivier - Reisverslag uit Chongqing, China van Nico en Marleen Wognum - WaarBenJij.nu

13e dag Yangtze Rivier

Door: Nico en Marleen

Blijf op de hoogte en volg Nico en Marleen

14 September 2010 | China, Chongqing

Hallo allemaal,

We zijn vroeg wakker. Dat kan ook niet anders want we hebben allebei veel geslapen de afgelopen dagen. Ik voel me een stuk beter. We komen aan in Fengdu, de spookstad. Na het ontbijt gaan we van de boot en bezoeken “the City of Ghosts”. Volgens de legende werd hier besloten wie naar de hemel ging of in Fengdu moest blijven. De tempel van Yinwang, de god van de onderwereld bevindt zich op een bergtop. Chinezen zijn echt gek op trappetjes. Het eerste gedeelte kunnen we met een kabelbaan maar de rest moeten we toch de trappetjes op. De tempel was niet veel bijzonders. Door bijzondere handelingen te verrichten word je geluk en zaligheid geboden. We lopen in negen stappen over een bruggetje wat betekent dat we in een leven hierna ook man en vrouw zullen worden. Verder doen we nergens aan mee maar het blijft grappig om te zien dat de Chinezen in rijen staan te wachten om bepaalde handelingen te verrichten. Na de lunch doen we lekker lui. Ik kan gelukkig op internet en mail naar het thuisfront hoe het ons is vergaan de afgelopen dagen. Daarna leggen we nog een kaartje met Hilco en Gretha. ’s-Avonds komen we aan bij het eindpunt Chongqing, wat “Dubbel Geluk” betekent.
Er wordt gezegd dat Chongqing met zijn 30 miljoen inwoners, één van de grootste steden ter wereld is. Dat is niet waar!! De oorzaak van deze verwarring is de ingewikkelde Chinese administratieve terminologie. Chongqing is een stad-provincie van 82000 km² en bestaat uit verschillende districten en plattelandsgraafschappen. Dit gebied werd in 1997 van Sichuan afgescheurd en valt vanaf dan onder rechtstreeks bestuur van Beijing. Chongqing kreeg de naam gemeente, net als Shanghai, Tianjin en …..Beijing. In de stad zelf, met inbegrip van de voorsteden, wonen zo’n 10 miljoen mensen. Morgen gaan we van de boot en hebben laat in de middag een binnenlandse vlucht naar Kunming.

Voor nu welterusten,
Nico en Marleen

• 15 September 2010 - 11:24

Joke:

Goed te lezen dat het weer beter gaat met je!

• 15 September 2010 - 11:44

Karin:

gaat het allemaal weer een beetje...wat een toestanden.kan je beter hier liggen,nou je hebt de draad weer opgepakt en ik lees dat het allemaal weer in orde is .nou goede voortzetting van jullie reis en geen gekke dingen meer doen.groetjes aan nico...

Ni hao,
    Gaat het alweer wat beter? Hoop dat jullie verder nog veel kunnen genieten van deze reis.

• 15 September 2010 - 19:45

Ben & Hennie:

Onze reactie ging niet helemaal goed, staat er nu 8 keer op. Sorry!!

• 16 September 2010 - 07:23

Marja:

Fijn dat het weer beter gaat.
    groetjes Ma

• 16 September 2010 - 07:24

Marja:

Fijn dat het weer goed gaat. Groetjes Marja.

• 16 September 2010 - 09:38

Marleen:

En ik maar denken wat veel berichtjes op de site. Hennie wat is er gebeurt met je vinger!!!
    Grapje