Zaterdag - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Nico en Marleen Wognum - WaarBenJij.nu Zaterdag - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Nico en Marleen Wognum - WaarBenJij.nu

Zaterdag

Door: Nico en Marleen

Blijf op de hoogte en volg Nico en Marleen

05 Maart 2006 | Nederland, Amsterdam

Hallo allemaal,

Zaterdag hebben we best wel veel gedaan. Wat Nico en ik in drie vakanties Sint Maarten hebben gezien willen we Nico jr. en Mady ook laten zien maar dat gaat natuurlijk niet helemaal lukken.
’s-Morgens hebben we ontbeten bij een croissanterie in Marigot. Daarna zijn we naar de markt gegaan. We hebben eerst even een fotootje gemaakt bij de St. Martin Market Women. De vrouw met de dikke billen. Een mooi standbeeld dat echt een Caribische uitstraling heeft. Daarna hebben we een deel van de eilandtour gedaan. We zijn eerst gestopt bij Oyster Pond waar we heerlijk hebben gezwommen in het zwembad wat boven de zee hangt. Aangezien dat zwembad bij een hotelcomplex hoort waar je eigenlijk niet mag komen als je er niet logeert (wij Nederlanders doen dat gewoon wel) zijn we na een half uurtje naar Dawn Beach gegaan. Sint Maarten heeft, geloof ik, 37 stranden en we willen natuurlijk zo veel mogelijk stranden gezien hebben. Dawn Beach ligt aan de Atlantische oceaan. In de middag zijn we naar Lucas Bay gereden. Je hebt daar een mooi uitzicht over een deel van Sint Maarten. Het was eb dus zijn we naar een eiland gelopen om schelpen te zoeken. Onderweg ging mijn ene slipper kapot maar ik wilde toch doorlopen. Bij het eiland aangekomen begaf mijn andere slipper het ook. Lekker dan. Op de terugweg moest ik om de 4 stappen mijn slippers maken. Ik leek echt iemand die met flippers liep. Tenslotte kreeg ik de slippers van Laura en is zij op haar blote pootjes doorgelopen. Erg prettig voelde dat niet aan geloof ik.
Tja, en toen was het plotseling tegen half vier en we wilden ook nog graag de KLM zien landen. Het vliegveld lag aan de andere kant van het eiland en best nog wel een stukje rijden dus maar hopen dat het vliegtuig vertraging had. Via Grand Case, Marigot en de Low lands zijn we naar Maho Bay gereden en gelukkig was de KLM nog niet geland. Ook daar hebben we aan het strand gelegen. Life is so beautiful. We hebben al een aardig kleurtje gekregen maar dat kan ook niet anders met zoveel zon. Heel spectaculair was dat er nu vliegtuigen waren die vanaf de andere kant opstegen dus over ons heen richting zee. Nico en ik hadden dat ook nog niet eerder gezien. De KLM kwam vrij laat (tegen kwart voor vijf) en vloog dit keer weer heel laag. Het blijft fantastisch om te zien . Nico jr. wil dinsdag weer terug om de landing te filmen.
’s-Avonds stond het casino op het programma maar Mady had een beetje te lang in de zon gezeten en voelde zich niet lekker. Toch maar ergens een petje kopen want die heb je hier echt wel nodig.
Straks gaan we naar Pinel Island.
Tot gauw maar weer.

Groetjes
Woggiefamily

P.S.
De belevenissen van de voorgaande dagen heb ik wel op papier, maar moet ik nog overtypen en bij het vorige verhaaltje zetten.

• 06 Maart 2006 - 00:19

Ria:

Het is al zo vaak gezegd het is en blijft een fantastisch gebied. Lekker dat jullie het zo naar je zin hebben.Het weer in Almere is wisselend regen, sneeuw en koud.Je gelooft je ogen niet als je de foto's bekijkt dat het daar zo lekker warm is.Nico en Mady hebben zeker helemaal geen spijt dat ze zijn mee gegaan is weer wat anders als een wintersport vakantie.
    Groetjes

• 06 Maart 2006 - 08:57

Dorith:

Leuke foto's weer!! Echt leuk om te zien en haha die dikke dame herken ik.. was op de dag dat ik bijna het schip miste!! Heel vele plezier nog!! xxx

• 06 Maart 2006 - 09:31

Nico Wognum:

Lieve familie,
    Wat een mooie plaatjes van jullie. Marleen om zo je verjaardag te vieren geeft toch wel iets extra's. Lijkt me heerlijk. En zo te zien en te lezen vervelen jullie je niet. Lekker shoppen, zwemmen, eten en lui in het zwembad het is toch wat met de familie.
    Doe iedereen de groeten en een dikke kus van ons allen hier.
    Nico.